QUI SOM

Qui som

     

      ASSOCIACIÓ ORNITOLÒGICA LA SAFOR- MARINA ALTA

La nostra associació fou fundada en Oliva en l’any 1.978 amb el nom de Asociación Ornitológica “La Safor” sent president Orlando Ruiz i secretari Francisco Panella; en 1.979 feia les funcions de secretari Vicente Sanchis; en 1.980 la secretaria passà a mans de Teodoro Peris i des d’aleshores la cosa va anar normalitzant-se. Però fou en 1981 quan es constitueix oficialment en Associació amb l’aprovació dels primers Estatuts el 5 d’abril i la nominació oficial de la 1ªJunta Directiva, formada per Orlando Ruiz, President, Teodoro Peris, Secretari; Vicente Sanchis, Vicepresident i Vte.Juan Moll, tresorer.

L’Associació se creà amb la finalitat d’aglutinar als ornitòlegs de la Safor i comarques veïnes per tal de regularitzar la seua activitat.

El primer pas va ser inscriurer’s en la FOCDE(Federación ornitológica cultural deportiva española) que en aquella època regulava tota l’activitat ornitológica, tant els canaricultors com els silvestristes; però arribà un moment en que alguns silvestrites dirigits per Timoteo Laviós decideixen crear la seua pròpia federació, La FOCSE(Federación ornitológica cultural silvestrista española) i és en 1.989 quan la nostra associació també s’uneix a aquesta.

Els primers anys les activitats de l’associació es basaven en : compra i distribució de xarxes , gàbies, relacions-contactes amb aficionats i poc més. A partir de 1.980 comença a regularitzar-se la captura i en 1.981 l’anillat dels pardalets.

El 1er concurs Social de cant silvestrista se feu en 1.984.

En 1.991 és Miquel Estruch qui es fa càrrec de la secretaria, sent president Orlando Ruiz, i vice-president Miguel Vte.Pellicer. En 1.993 la secretaria es trasllada al domicili del secretari, però les reunions i activitats continúen fent-se en el C.P.Luis Vives d’Oliva.

En 1.993 organitzàrem el 1er concurs lliure de timbrat i també el 1er. Concurs lliure silvestrista en el C.P.Luis Vives d’Oliva.

En 1.995 i després que Orlando manifestara la seua voluntat de deixar el càrrec, fou elegida una nova Directiva : President, Andrés Puig; Vice-President, Miquel Pellicer; Tresorer, Ángel Puig; Secretari General, Miquel Estruch;President d’Honor, Orlando Ruiz; vocals:tots els socis. En la mateixa reunió es crearen les Comissions de Timbrat, Malinois i silvestrista

En 1.995 organitzàrem el 1er concurs lliure de malinois.

En 1.996 la seu de l’Associació es traslladà a Rafelcofer.

En 1.996 organitzàrem el 1er concurs social de timbrat en Pedreguer.
En 1.997 organitzàrem el 1er concurs Provincial silvestrista en Rafelcofer

En 1.999 s’aprovà canviar el nom de l’associació, ara:”Safor-Marina Alta”.

En 1.999 es creà la Nominació als Millors i també el Comité de disciplina.presidit per Bartolomé Sánchez.

També en 1.999 organitzàrem el 1er concurs silvestrista de categoria puntuable i fou en la Font d’En Carròs.

En el 2.000 fou elegida una nova Directiva que quedà ratificada en 2004: Andrés Puig,President; Miquel Vte.Pellicer,Vice-President; Angel Puig,tresorer; Arturo Cañes,Intendent d’anelles; Miquel Estruch, Secretari gral. Vocals: Bartolomé Sánchez,President comissió silvestrista; José Montaner, President comissió timbrat; Alfredo Martí, President comissió malinois.

En 2.003 muntàrem exposicions en Gandia, Pedreguer i Piles.

En el 2.004 adaptàrem els Estatuts a la nova llei d’Associacions 1/2002

El 15 de setembre ens deixà per sempre Angel. Una gran pèrdua que ens constà d’assumir.

En 2.005 organitzàrem el I Memorial Ángel Puig de timbrat en Pedreguer.

També hem estat organitzant concursos en altres poblacions com: Real de Gandia, Dénia, Xeraco, Bellreguard , Castelló de Rugat.

A hores d’ara en el 2007 hem organitzat el XXIII Concurs social silvestrista en L’Alcúdia de Crespins que al mateix temps era el X Concurs Provincial, i anem a organitzar el XIV Concurs de timbrat- III Memorial Ángel Puig en Pedreguer.

Com el problema de la grip aviària sembla que està solucionat esperem organitzar també concursos en Rafelcofer on estem inscrits com a Associació.

Socis de la nostra Associació destaquen per haver obtés premis de categoria Nacional i Internacional en les modalitats de color i postura ( Ximo Cardona i Vicent Llorca ).

També dir que la nostra Associació també té jutges de categoria nacional ( Andrés Moragues i Miquel Estruch en FOCSE) I Aspirants a jutges: Andrés Puig en FOCDE.

Hem d’agrair als Ajuntament d’Oliva abans i ara al de Rafelcofer que ens han proporcionat sempre algun lloc on reunir-nos i desenvolupar les nostres activitats. Potser algun dia tingam una seu social pròpia.Eixa és la “espineta” que ens queda.